• Посилання скопійовано

На Гонконг, Макао та Тайвань не поширюються положення Угоди з КНР про уникнення подвійного оподаткування

Українське підприємство уклало контракт з підприємством, зареєстрованим на Тайвані. Чи поширюються на Тайвань положення Угоди між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки про уникнення подвійного оподаткування?

Угода між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки (далі — КНР) про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно (далі — Угода) поширюється на податки на доходи і майно, зазначені у ст. 2 Угоди, що стягуються згідно з податковим законодавством України та КНР.
Для цілей Угоди термін «Китай» означає КНР, та при застосуванні в географічному значенні означає всю територію КНР, включаючи її територіальне море, де застосовується китайське законодавство щодо оподаткування, і будь-яку територію за межами територіального моря, де КНР має суверенні права на розвідку і розробку ресурсів морського дна і його надр, і ресурсів прилеглих вод відповідно до міжнародного законодавства.
Враховуючи зазначене, Угода не поширюється на території з окремим законодавчим полем, які мають самостійну податкову систему і на які не поширюються закони КНР щодо оподаткування. До таких територій, зокрема, належать Гонконг, Макао та Тайвань.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»