• Посилання скопійовано

Особливості застосування додаткової декларації для уточнення митної вартості

Лист ДМСУ від 13.08.2012 р. №12/2-12.2/2561-ЕП «Щодо застосування додаткової декларації»

Держмитслужба роз’яснила (лист №12/2-12.2/2561-ЕП) надання роз'яснень з питання застосування додаткової декларації, яка використовується для уточнення митної вартості оцінюваних товарів.
Відповідно до абз. 3 п. 7 Порядку включення суми роялті та інших ліцензійних платежів до ціни, що фактично сплачена або підлягає сплаті за оцінювані товари, під час визначення їх митної вартості (постанова КМУ від 21.05.2012 р. №446), якщо на момент митного оформлення оцінюваних товарів сума роялті та інших ліцензійних платежів невідома, то під час визначення митної вартості оцінюваних товарів декларант або уповноважена ним особа здійснює розрахунок суми роялті та інших ліцензійних платежів з урахуванням прогнозних показників бази роялті та інших ліцензійних платежів, яка використовується для визначення величини роялті та інших ліцензійних платежів відповідно до умов ліцензійного договору або іншого договору щодо розпорядження майновими правами інтелектуальної власності.
Сума роялті та інших ліцензійних показників зазначається у декларації митної вартості, яка подається одночасно з митною декларацією.
Подробиці, що стосуються роялті і інших ліцензійних платежів (вид платежу, за що він сплачений або підлягає сплаті), зазначаються в графі 11(а) декларації митної вартості. Сума роялті та інших ліцензійних платежів зазначається в графі 18 декларації митної вартості.
Згідно з ч. 2 ст. 261 Митного кодексу у разі відсутності інформації, необхідної для визначення числових значень складових митної вартості товарів, яка стане відомою після випуску товарів у вільний обіг та сплати роялті, ліцензійних платежів, інших складових вартості, які визначаються залежно від обсягів продажу або прибутку від продажу, декларант або уповноважена ним особа має право подати додаткову декларацію протягом 180 днів з дати випуску товарів.
При поданні додаткової декларації декларація митної вартості подається у загальному порядку.
Відображення відомостей про нарахування митних платежів у графі 47 додаткової декларації, поданню якої передувало оформлення митної декларації, заповненої у звичайному порядку, у визначених Кодексом випадках, у разі якщо додатково надані відомості стали підставою для перерахунку митних платежів, здійснюється окремими рядками, а саме:
- митні платежі, нараховані за митною декларацією, заповненою у звичайному порядку;
- митні платежі, нараховані за додатковою декларацією;
- різниця між сумами платежів, нарахованих за митною декларацією, заповненою у звичайному порядку, та додатковою декларацією, що підлягає сплаті або поверненню.
До графи 40 такої додаткової декларації вносяться відомості про митну декларацію, заповнену у звичайному порядку, за якою було здійснено митне оформлення відповідних товарів у митний режим імпорту.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»