• Посилання скопійовано

Якщо ви експортуєте товари військового призначення та подвійного використання

Реєстрація в Держекспортконтролі України суб’єктів господарювання України як суб’єктів здійснення міжнародних передач товарів військового призначення та подвійного використання

Суб’єкти господарювання України, які мають намір здійснювати міжнародні передачі товарів, у тому числі проводити посередницьку (брокерську) діяльність, пов’язану з міжнародними передачами товарів військового призначення, попередньо реєструються як суб’єкти здійснення міжнародних передач товарів спеціально уповноваженим органом виконавчої влади з питань державного експортного контролю (витяг зі статті 12 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» від 20.02.2003 р. №549-ІV).
Реєстрація суб’єктів господарювання України як суб’єктів здійснення міжнародних передач товарів здійснюється Держекспортконтролем України за результатами попередньої експертизи цих товарів.
Для проведення попередньої експертизи товарів, міжнародні передачі яких підлягають державному експортному контролю, суб’єкти подають до Держекспортконтролю України відомості та документи, перелік яких визначений у пункті 13 Положення про порядок проведення експертизи в галузі державного експортного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.07.97 р. №767.
Порядок реєстрації у Держекспортконтролі України суб’єктів господарювання України як суб’єктів здійснення міжнародних передач товарів визначено в Інструкції про реєстрацію в Держекспортконтролі України суб’єктів підприємницької діяльності України як суб’єктів здійснення міжнародних передач товарів (далі — Інструкція), затвердженій наказом Державної служби експортного контролю України від 27.04.2009 р. №31, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 15.07.2009 р. за №637/16653.
Форми зазначених документів та рекомендації щодо їх заповнення наведено у вищезазначеній Інструкції та розміщено на веб-сайті Держекспортконтролю України (електронна адреса: www.dsecu.gov.ua).
Держекспортконтроль України має право на одержання від суб’єктів додаткової інформації, технічних довідок чи інших документів, які містять роз’яснення  щодо поданих суб’єктами відомостей та є необхідними для прийняття обґрунтованого рішення.
У разі якщо додаткова інформація від суб’єкта не надійшла до Держекспортконтролю України протягом двох місяців, заява вважається відхиленою і розгляду не підлягає.
Тривалість попередньої експертизи не повинна перевищувати 30 днів з дати подання усіх необхідних документів до Держекспортконтролю України, а в разі виникнення потреби у додатковому міжвідомчому узгодженні — після завершення такого узгодження. До строку розгляду звернення не зараховується час, необхідний для одержання від суб’єкта додаткової інформації

Джерело: Державна служба експортного контролю України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»