• Посилання скопійовано

Митниця пояснила правила отримання поштових відправлень з-за кордону

На прикладі отримання посилки через експрес-пошту, співробітники Міндоходів розповіли деякі нескладні правила оформлення посилок, які надійшли з-за кордону

Митниця пояснила правила отримання поштових відправлень з-за кордону

За словами Міндоходів, на сьогодні експрес - пошта не найдешевший, але найшвидший спосіб доставляння вантажів в Україну. Кількість міжнародних відправлень через експрес - пошту постійно збільшується. 

Юридичні особи найчастіше отримують з-за кордону запасні частини до побутової техніки, техніку, продукцію поліграфії, технічні брошури. Пересічні мешканці області - трикотаж, взуття, спортивне спорядження, оргтехніку.

За словами заступника начальника митного Мінходів кожен, хто отримує або відправляє посилки з-за кордону, повинен знати свої права. Так посилки вартістю до 300 євро взагалі не оподатковуються і видаються протягом декількох хвилин. Посилки вартістю від 300 до 10 000 євро необхідно задекларувати та сплатити податок в розмірі 10 % від вартості посилки мита і 20 % ПДВ. Найдовше оформлюються вантажі, які повинні пройти радіологічний або фітосанітарний контроль. Тим не менш, відповідно до законодавства оформлення посилки не перевищує 4 годин.

На підставі: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»