• Посилання скопійовано

Уряд продовжив дію санкцій щодо російських товарів

До 31 грудня 2018 року продовжено дію заборони на ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації

Уряд продовжив дію санкцій щодо російських товарів

Уряд постановою від 20.12.2017 р. № 1022 продовжив до 31 грудня 2018 року дію заборони ввезення на митну територію України товарів, що походять з РФ.

Також постановою доповнюється перелік товарів товарними позиціями, забороненими з 1 березня 2018 р. до ввезення на митну територію України, що походять з РФ: сульфат амонію, суміші нітрату амонію з карбонатом кальцію або іншими неорганічними речовинами, що не є добривами, поліетилен з питомою густиною 0,94 або більше, полівінілхлорид, не змішаний з іншими речовинами.

Прийняття постанови дозволить реалізувати заходи з економічної протидії країні, яка визнана Верховною Радою України агресором, та забезпеченню захисту національних інтересів, безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, її економічної самостійності, а також відновленню порушених прав, свобод і законних інтересів громадян України.

Крім того, постановою КМУ від 20.12.2017 р. № 1019 продовжено дію економічних санкцій щодо російських товарів. Зокрема, для забезпечення національної безпеки України та у відповідь на введення Російською Федерацією відповідних торговельних заборон та обмежень стосовно України Уряд продовжив до 31 грудня 2018 року (включно) застосування пільгових ставок ввізного мита, встановлених Митним тарифом України, щодо імпорту товарів, країною походження яких є Російська Федерація.

Це дозволить реалізувати заходи з економічної протидії країні, яка визнана Верховною Радою України агресором, та забезпеченню захисту національних інтересів, безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, її економічної самостійності, а також відновленню порушених прав, свобод і законних інтересів громадян України.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»