• Посилання скопійовано

За тимчасовою митною декларацією формування податкового кредиту не відбувається

ДФС зауважує, що тимчасова митна декларація не завершує митне оформлення випуску товарів для вільного обігу на митній території України

За тимчасовою митною декларацією формування податкового кредиту не відбувається

ДФСУ у листі від 18.01.2018 р. № 215/6/99-99-15-03-02-15/ІПК зауважує, що нормами та положеннями МКУ тимчасова митна декларація не визнається як документ, подання якого завершує митне оформлення випуску товарів для вільного обігу на митній території України.

Таким чином, при здійсненні операцій із ввезення товарів на митну територію України податковий кредит з ПДВ формується платником на підставі належним чином оформленої додаткової митної декларації та за умови сплати суми податку за податковими зобов'язаннями згідно з п. 187.8 ПКУ.

При цьому, за тимчасовою митною декларацією формування податкового кредиту не відбувається.

Нагадаємо, що cхоже роз'яснення податківці надали раніше листом від 03.08.2017 р. №1482/Л/99-99-13-01-02-14/ІПК. У ньому зазначалося, що при здійсненні операцій із ввезення товарів на митну територію України формування податкового кредиту з ПДВ здійснюється лише за умови наявності належним чином оформленої митної декларації, а не на підставі тимчасових митних декларацій. Коментар до цього листа читайте тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»