• Посилання скопійовано

Мінфін скоротив перелік документів, необхідних для завершення держконтролю на митниці

У рамках системного реформування митниці та удосконалення механізму «єдиного вікна» Мінфін оновив Перелік документів, необхідних для подання контролюючому органу для завершення державного контролю

Мінфін скоротив перелік документів, необхідних для завершення держконтролю на митниці

У рамках системного реформування митниці та удосконаленням механізму «єдиного вікна» Мінфін наказом від 16.03.2018 р. №368 оновив перелік документів, які необхідно подати певному контролюючому органові для завершення відповідного виду державного контролю:  санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного видів держконтролю.

Перелік документів та/або відомостей, які необхідно подати відповідному контролюючому органові для завершення відповідного виду державного контролю>>

 

Серед нововведень, порівняно з діючим на сьогодні переліком документів:

  • перелік документів в розрізі товарів та видів контролю диференційовано за напрямками переміщення товарів на ввезення, вивезення, транзит;
  • вказано підстави для необхідності надання контролюючому органові певного документу (посилання на певний закон, постанову Уряду, наказ відповідного міністерства);
  • значно скорочено перелік документів, які необхідно подати для завершення екологічного контролю.

 

Як вважають у Мінфіні, таким чином новий наказ спрощує ведення зовнішньоекономічної діяльності та прискорює процес взаємодії підприємств і органів державної влади, які здійснюють ті чи інші види державного контролю. «Для прикладу, за товарами, що являють собою небезпечні вантажі – скорочено кількість документів з 10-11 до 2-3, у разі якщо підприємством надана згода на передання контролюючому органу відомостей, які зазначені в попередній або періодичній митній декларації (крім відомостей про вартість товарів)».

У Міністерстві повідомляють, що наразі ще тривають консультації з Мінприроди та Держекоінспекцією щодо переліку товарів, які мають бути об’єктами екологічного контролю.

Після внесення відповідних змін до Переліку товарів, що підлягають державному контролю (у тому числі у формі попереднього документального контролю), затвердженого постановою КМУ від 05.10.2011 р. № 1031, будуть внесені подальші відповідні зміни до наказу Мінфіну щодо Переліку документів, які необхідно подати відповідному контролюючому органові для завершення відповідного виду державного контролю.

 

Зверніть увагу!

Цей наказ Мінфіну є нормативно-технічним документом, тобто не встановлює жодних нових правових норм, а носить суто довідковий характер, і вступить в силу з дня його опублікування Державною фіскальною службою.

 

Наразі, ДФС доопрацьовується програмне забезпечення, необхідне для реалізації цього наказу.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»