• Посилання скопійовано

«Сьогодні пріоритет – забезпечення митника у пункті пропуску сучасними засобами митного контролю», — М. Продан

Мирослав Продан заявив, що для Державної фіскальної служби пріоритетом на сьогодні є забезпечення митників, які працюють у пунктах пропуску на державному кордоні, сучасними технологічними засобами митного контролю

«Сьогодні пріоритет – забезпечення митника у пункті пропуску сучасними засобами митного контролю», — М. Продан

Для Державної фіскальної служби України пріоритетом на сьогодні є забезпечення митників, які працюють у пунктах пропуску на державному кордоні, сучасними технологічними засобами митного контролю. Про це в.о. Голови ДФС Мирослав Продан заявив в програмі «Подія» на телеканалі «Прямий».

За його словами, без скануючого пристрою митник, яким би грамотним він не був, не зможе виявити контрабанду, яку, наприклад, везуть у паливному баку транспортного засобу. Натомість колеги з сусідньої країни при налагодженому технологічному процесі її виявляють, а це, відповідно, викликає нарікання на роботу українських митників.

«Транспортний засіб, який проїжджає через спеціальну рамку, проходить відповідний контроль. І це не митник виявляє, а скануючий пристрій, який дає меседж митнику: зверніть увагу туди, тому що там є певна проблематика», – розповів Мирослав Продан.

Очільник ДФС переконаний, що майбутнє за сучасними скануючими системами в пункті пропуску – створення інтелектуальної системи фото- і відеоспостереження, системи зчитування номерних знаків з відповідною фіксацією періодичності перетину митного кордону.

«Якщо проводити певну аналітику, виявляється дещо дивним, коли транспортний засіб нібито пустим перетинає кордон в одному та іншому напрямку. Оскільки система правильно налаштована, то про ці ймовірні ризики вона інформує митника», – підкреслив Мирослав Продан.

Він також розповів, що на ефективність протидії контрабанді впливає і налагоджений обмін інформацією з іншими країнами. Наприклад, наразі ДФС отримує стовідсоткову інформацію від митників Молдови щодо вантажів, які прибувають в Україну. Що дозволяє українському митнику отримати необхідну інформації про вантаж ще до прибуття його на українську територію.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: ДФС у Кіровоградській області

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»