• Посилання скопійовано

Які штрафи передбачено за порушення митних правил?

Харківська митниця ДФС надала роз’яснення щодо сплати штрафів за порушення митних правил

Які штрафи передбачено за порушення митних правил?

За порушення митних правил на особу, яка притягується до адміністративної відповідальності, накладається адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

На цьому наголошує ДФС у Харківській області.

З умовами та термінами сплати штрафу за порушення митних можна ознайомитися у презентаційних матеріалах.

 

Що таке штраф?

Штраф як адміністративне стягнення за порушення митних правил полягає у  покладенні на особу, яка притягується до адміністративної відповідальності за таке правопорушення, обов'язку сплатити до державного бюджету грошові кошти у сумі, яка визначається Митним кодексом України залежно від виду та характеру вчиненого правопорушення.  

 

Коли необхідно сплатити штраф?

Штраф повинен бути сплачений особою, яка вчинила порушення митних правил, не пізніше 15 днів з дня вручення або надіслання їй копії постанови органу доходів і зборів про накладення штрафу, а в разі оскарження постанови - не пізніше 15 днів з дня залишення скарги (адміністративного позову) без задоволення. 

 

 Хто може сплатити штраф?

Митним кодексом України встановлено обов'язок сплати штрафу за порушення митних правил особою, яка притягується до адміністративної відповідальності за таке правопорушення при цьому  право передання такого обов'язку іншій особі законодавством не передбачено. 

 

Які реквізити для сплати штрафу?

Для Харківської області це:

Отримувач: УДКСУ у м. Харкові Харківської області

КОД ЄДРПОУ: 37999649

Банк отримувача: Казначейство України (ел. адм. подат.)

МФО: 899998

Рахунок: 31112106520002 

 

Зверніть увагу!

Сплата штрафу, якщо при цьому не застосовується адміністративне стягнення у вигляді конфіскації товарів, транспортних засобів-безпосередніх предметів порушення митних правил, а також транспортних засобів, що використовувалися для переміщення товарів-безпосередніх предметів порушення митних правил  через митний кордон України поза місцем розташування митного органу, не звільняє особу, яка вчинила порушення митних правил, від сплати митних платежів, крім випадків, передбачених Митним кодексом України. 

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»