• Посилання скопійовано

Для чого запроваджувати уповноваженого економоператора? – позиція Южаніної

За словами Н. Южаніної, запровадження уповноваженого економоператора надасть платникам спеціальні пільги для здійснення митних формальностей

Для чого запроваджувати уповноваженого економоператора? – позиція Южаніної

Ухвалений Верховною Радою в першому читанні законопроект про впровадження уповноваженого економічного оператора пропонує понад 30 суттєвих змін для підприємств з високим ступенем довіри. Про це розповіла голова податкового комітету Верховної ради Ніна Южаніна.

«Цей законопроект надає платникам спеціальних пільгових можливостей для здійснення митних формальностей. Якщо розбиратись по пунктам, то змін та полегшень буде багато. Це понад 30 суттєвих змін для тих платників, хто стане уповноваженим авторизованим економічним оператором», – повідомила Южаніна.

Нардеп наголосила, що в законі також виписані критерії та кількість тих підприємств, які отримають митні пільги. Зокрема, на першому етапі пропонується низка полегшень для імпортерів та експортерів, які є виробниками.

«Те, що на першому етапі це будуть виключно виробники – експортери і виробники-імпортери – це дуже добре. Адже нам теж треба відпрацювати цей момент і не допустити, щоб почались зловживання з боку нових і «сірих» імпортерів», – додала вона.

Южаніна також наголосила, що законопроект розроблявся близько двох років з представниками Європейського союзу.

«Починаючи з червня 2016 року було проведено  десятки зустрічей з представниками Європейського союзу. І слава Богу, через два повних роки ми змогли прийняти в першому читанні закон.», – повідомила Южаніна.

***

Читайте також: Авторизованому економічному оператору на митниці бути. ВРУ прийняла в першому читанні закон

Джерело: Сайт Ніни Южаніної

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»