• Посилання скопійовано

До кого з суб'єктів ЗЕД застосовують «старі» штрафи?

Якщо суб'єкт ЗЕД порушив вимоги Декрету №15-93 до 7 лютого 2019 року, то він несе відповідальність, що діяла на день вчинення таких порушень

До кого з суб'єктів ЗЕД застосовують «старі» штрафи?

ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності (далі – ЗЕД), що 07 лютого 2019 року введено в дію Закон №2473, згідно з ч. 2 ст. 16 якого втрачають чинність, зокрема, Декрет №15-93; Указ Президента України від 27.06.1999 р. №734/99 «Про врегулювання порядку одержання резидентами кредитів, позик в іноземній валюті від нерезидентів та застосування штрафних санкцій за порушення валютного законодавства».

Водночас відповідно до п. 8 ст. 16 Закону №2473 уповноважені установи, суб’єкти валютних операцій, які до дня введення в дію Закону №2473 порушили вимоги Декрету КМУ №15-93Указу Президента України №734 та (або) нормативно-правових актів Національного банку України з питань валютного регулювання та контролю, несуть відповідальність, передбачену законодавством України, що діяло на день вчинення таких порушень.

При цьому, суб’єктами валютних операцій згідно з пп. 10 п. 1 ст. 1 Закону №2473 є резиденти та (або) нерезиденти, які здійснюють валютні операції.

Резидентами, зокрема, є юридичні  особи та інші суб’єкти господарювання з місцезнаходженням на території України, які здійснюють свою діяльність відповідно до законодавства України (пп. «в» пп. 9 п. 1 ст. 1 Закону №2473).

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»