• Посилання скопійовано

ВРУ погодила зміни до Угоди про уникнення подвійного оподаткування між Україною і Туреччиною

18 вересня ВРУ ратифікувала Протокол між Урядом України та Урядом Турецької Республіки про внесення змін до Угоди про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно. Ратифікацію Протоколу підтримали 320 народних депутатів

ВРУ погодила зміни до Угоди про уникнення подвійного оподаткування між Україною і Туреччиною

Міністерство фінансів України надає свої роз'яснення з цього приводу.

 

У чому суть?

Протокол про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доход і майно було вчинено 9 жовтня 2017 року в м. Києві.

Необхідність укладення Протоколу пояснюється тим, що в процесі переговорів із Турецькою Республікою були узгоджені зміни, які необхідно внести до Угоди.

Так, положеннями Протоколу про внесення змін передбачено:

  • перелік податків, на які поширюється дія Угоди, які приведено у відповідність із національними законодавствами Договірних Держав;
  • розширення терміну «резидент» відповідно до положень модельної Конвенції ОЕСР;
  • нову редакцію статті щодо обміну інформацією, якою передбачається значне розширення можливостей Договірних Держав щодо обміну податковою інформацією без застережень щодо вимог національного податкового інтересу чи банківської таємниці;
  • нову статтю відносно допомоги у стягненні податків, згідно з якою Договірні Держави надаватимуть одна одній допомогу у стягненні податкових заборгованостей.

 

Чому важлива ратифікація Протоколу?

Ратифікація Протоколу спрямована на внесення змін до діючої Угоди між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про уникнення подвійного оподаткування з метою приведення положень Угоди до новітніх стандартів Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), зокрема розширення можливостей щодо обміну інформацією та надання допомоги у стягненні податків.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»