• Посилання скопійовано

Зеленський схвалив закон про режим загального транзиту

23 вересня Президент В. Зеленський підписав законопроект №1082 «Про режим загального транзиту і введення національної електронної транзитної системи»

Зеленський схвалив закон про режим загального транзиту

«РБК-Україна» розповідає, що Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №1082 «Про режим загального транзиту і введення національної електронної транзитної системи».

Останній етап проходження документа – закон підписаний, повернутий з підписом від президента.

Так, законом встановлюються основні засади організації та здійснення загального режиму транзиту товарів через митну територію України; порядок і умови переміщення таких товарів митною територією України в спільному режимі транзиту. Також у документі передбачене здійснення митних формальностей, застосування механізму забезпечення сплати митного боргу, застосування спеціальних транзитних спрощень і інші особливості здійснення операцій загального режиму транзиту.

Нагадаємо, даний закон за основу і в цілому Рада прийняла 12 вересня.

Також нагадаємо, що наприкінці квітня парламент 8 скликання схвалив за основу закон про режим загального транзиту з Європейським союзом. Відповідний законопроект №9532 «Про режим загального транзиту» підтримали 234 парламентарія.

Закон від 12.09.2019 р. №78-IX набирає чинності через шість місяців з дня, наступного за днем його опублікування, та діє до набрання чинності для України Конвенцією про процедуру спільного транзиту від 20 травня 1987 року. Його опубліковано в Голосі України від 25.09.2019 р. №183. Відповідно Закон №78 почне діяти з 25 березня 2020 року.

***

Читайте також: Спільний транзит та авторизовані економоператори: зміни для ЗЕД від ВРУ

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»