• Посилання скопійовано

Оновлення Довідника УКТ ЗЕД в МКУ: набрав чинності закон

Ще 2 травня ВРУ прийняла в цілому законопроєкт №9184 щодо приведення окремих кодів товарів УКТ ЗЕД, зазначених у статтях 282, 287 та розділі ХХ «Прикінцеві та перехідні положення» МКУ, у відповідність до нової версії УКТ ЗЕД. Закон почав діяти з 28 травня

Оновлення Довідника УКТ ЗЕД в МКУ: набрав чинності закон

Ще 26 квітня комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував ВРУ прийняти за основу та в цілому урядовий проєкт Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо приведення кодів УКТ ЗЕД у відповідність до Закону України «Про Митний тариф України» (реєстр. №9184).

Законопроєктом пропонується привести окремі коди товарів УКТ ЗЕД, зазначені у статтях 282, 287 та розділі XXІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України, у відповідність до нової версії Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, затвердженої Законом України від 19.10.2022 №2697-ІХ «Про Митний тариф України».

А 2 травня ВРУ прийняла в цілому законопроєкт №9184.

Проєктом Закону не передбачається розширення переліку товарів, щодо яких Митним кодексом України встановлено пільгові умови оподаткування.

26 травня Закон №3069 було підписано Президентом. З його текстом можна ознайомитися тут.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. 27 травня його було опубліковано в "Голосі України". Відповідно зміни до Митного тарифу почали діяти з 28 травня.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»