• Посилання скопійовано

Порядок сплати податку на доходи фізичних осіб, отриманих громадянином від надання нерухомості в оренду

Відповідно до п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. №2755-VІ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається, зокрема, дохід від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування), визначений у порядку, встановленому пунктом 170.1 ст. 170 цього Кодексу.

Відповідно до пп. 170.1.5 п. 170.1 ст. 170 ПКУ якщо орендар є фізичною особою, яка не є суб’єктом господарювання, то особою, відповідальною за нарахування і сплату (перерахування) податку до бюджету, буде платник податку — орендодавець. При цьому: а) такий орендодавець самостійно утримує і перераховує податок до бюджету у терміни, встановлені цим Кодексом для квартального звітного (податкового) періоду, а саме: впродовж 40 календарних днів, після останнього дня такого звітного (податкового) кварталу, сума отриманого доходу, сума сплаченого впродовж звітного податкового року податку і податкового зобов’язання за результатами такого року відображаються в річній податковій декларації; б) у разі здійснення нотаріальної дії щодо посвідчення договору оренди об’єктів нерухомості нотаріус зобов’язаний надіслати інформацію про такий договір органу державної податкової служби за податковою адресою платника податку — орендодавця за формою, встановленою Кабінетом Міністрів України. За порушення порядку та/або термінів подання зазначеної інформації нотаріус несе відповідальність, передбачену законом за порушення порядку та/або термінів подання податкової звітності.

Мешканці Ленінського району запрошуються до подання декларації за адресою: вул. Кулакова, 37, каб. 103 (перший поверх).

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»