• Посилання скопійовано

Порядок вибору використання пільги із податку на нерухомість

Лист ДПСУ від 11.03.2013 р. №3724/6/17-3216

Порядок вибору використання пільги із податку на нерухомість

ДПСУ вказує, що платники податку на підставі документів, що підтверджують їх право власності на об'єкт оподаткування та місце проживання (реєстрації), мають право звернутися до органів ДПС для звірки даних щодо житлової площі нерухомості, пільги зі сплати податку, ставки податку та нарахованої суми податку.

Пільга буде застосовуватись до об'єкта житлової нерухомості, у якій фізична особа - платник податку зареєстрована в установленому законом порядку.

Якщо фізична особа - платник податків виявить бажання застосувати пільгу до іншого об'єкта житлової нерухомості, який перебуває в його власності, вона має надати до 1 липня поточного року письмове звернення (заяву) до податкового органу за місцем реєстрації.

Таке звернення можна подати:

- особисто платником податків або уповноваженою на це особою; 

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; 

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

 

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»