• Посилання скопійовано

Підприємство використовує авто найманого працівника: оподаткування

Усі витрати на оренду автомобіля та його експлуатацію враховуються в оподаткуванні залежно від цільового використання об'єкта оренди

Підприємство використовує авто найманого працівника: оподаткування

Міндоходів у м. Києві у листі від 22.08.2014 р. № 7720/10/26-1517-01-07 зазанчило, що компенсація, яка виплачується юридичною особою найманому працівнику за використання ним під час здійснення службових обов'язків власного автомобіля, який не перебуває в оренді у юридичної особи, може здійснюватися за рішенням керівника підприємства. Та виплата буде вважатися додатковим благом найманого працівника та відображатися у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ з ознакою доходу "126".

Підставою для нарахування орендної плати є оформлений належним чином договір оренди та акт приймання-передавання автомобіля за договором найму (оренди).

Отож, якщо укладено такий договір, то підприємство при виплаті доходу працівнику нараховує, утримує та сплачує ПДФО та відображує дану виплату у формі № 1ДФ за ознакою доходу «102».

Усі витрати на оренду автомобіля та його експлуатацію враховуються в оподаткуванні залежно від цільового використання об'єкта оренди:

- у складі загальновиробничих витрат, які включають витрати на оперативну оренду основних засобів, інших необоротних активів загальновиробничого призначення.

Суми компенсації, виплачені найманому працівнику за використання особистого транспорту при виконанні службових обов'язків не є базою нарахування та утримання ЄСВ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»