• Посилання скопійовано

Гройсман назвав умови для скасування мораторію на продаж сільгоспземель

За словами прем'єр-міністра, мораторій в Україні діє доти, поки не прийнято закон про обіг ринку землі

Гройсман назвав умови для скасування мораторію на продаж сільгоспземель

Продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення є цілком припустимим рішенням в умовах, коли не розроблено законодавство про функціонування ринку землі в країні, сказав журналістам прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час поїздки на підприємства Київської області.

Голова уряду підкреслив, що у цілому пошук моделі функціонування ринку землі необхідний. І таку модель, впевнений прем'єр, можна знайти у консолідації зусиль і інтересів влади, власників землі і експертів.

Гройсман підкреслив, що протистоянь і політичного піару на темі землі бути не може. «Мораторій в Україні діє доти, поки не прийнято закон про обіг ринку землі. Але я впевнений і в тому, що Верховна Рада зробила свій крок, який абсолютно нормальний, тому що ми розуміємо, що на цьому (питанні земельної реформи - УНІАН) хтось хотів робити багато піару. А це неприпустимо. Потрібно створити умови, провести консультації і визначитися, яку модель ринку земель потрібно запровадити, але шляхом консенсусу, а не протистояння», - сказав Гройсман.

Нагадаємо, що 6 жовтня Верховна Рада продовжила чинний в Україні з 2001 року мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до 2018 року. Разом з тим, введення ринку землі є одним з ключових умов співпраці з ключовим кредитором України - Міжнародним валютним фондом.

Джерело: УНІАН

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»