• Посилання скопійовано

Чотири основні зміни для "неприбутківців" з 20 листопада 2016 року

ДФСУ нагадала про основні зміни в оподаткуванні неприбуткових організацій

Чотири основні зміни для "неприбутківців" з 20 листопада 2016 року

ДФСУ у листі від 08.12.2016 р. №39344/7/99-99-15-02-01-17 нагадує, що 20 листопада 2016 року набрав чинності Закон від 06.10.2016 р. № 1667-VIII. Ним уточнено окремі положення ПКУ щодо оподаткування неприбуткових організацій.

Основні зміни такі:

1) Фінансування видатків на утримання неприбуткової організацій, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами, не вважається розподілом отриманих доходів (прибутків) або їх частини.

2) Релігійним організаціям дозволено використовувати свої доходи на здійснення неприбуткової (добродійної) діяльності, передбаченої законом для таких організацій, у тому числі надання гуманітарної допомоги, здійснення благодійної діяльності, милосердя.

3) Підставою для виключення неприбуткової організації з Реєстру неприбуткових установ та організацій  є встановлення контролюючим органом факту використання доходів (прибутків) для цілей інших, ніж передбачені пп. 133.4.2 ПКУ.

До змін, внесених Законом № 1667, підставою для виключення з Реєстру було встановлення контролюючим органом факту використання доходів (прибутків) для цілей інших, ніж передбачені установчими документами.

4) Тимчасово, до 1 січня 2018 року, не може бути підставою для виключення неприбуткових релігійних організацій з Реєстру невиконання такими релігійними організаціями вимог до установчих документів, визначених пп. 133.4.1 ПКУ.

Читайте також: 5 речей про неприбуткові установи і організації, які ви повинні знати 

Усі новини на тему>>

 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»