• Посилання скопійовано

Особливості роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном – роз'яснення від ДФС

ДФС у Черкаській області розповіла, як правильно продавати алкогольні напої та тютюнові вироби

Особливості роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном – роз'яснення від ДФС

Фізособи – платники єдиного податку не мають права продавати тютюнові вироби. А ФОП – платники єдиного податку першої групи – ще й алкогольні напої, у т.ч. пиво, - повідомляє ДФС у Черкаській області на своїй сторінці facebook.

Заборонений продаж пива з місць торгівлі, які розташовані поза торговими приміщеннями (будівлями) та не обладнані РРО. Для продажу пива платникам єдиного податку обов’язково потрібен РРО! Алкогольні напої (у т.ч. пиво) на розлив продаються виключно через заклад ресторанного господарства або спеціалізований відділ підприємства, що має статус закладу ресторанного харчування, підприємства з універсальним асортиментом товарів.

За роздрібну торгівлю алкогольними напоями (крім пива) у місці торгівлі площею до 20 кв. м. застосовуються фінансові санкції у розмірі 6800 грн та ліцензія на роздрібну торгівлю анулюється. Мінімальна санкція за продаж фальсифікованих алкогольних напоїв у т.зв. «баклажках» – 51 000 грн. Відповідальність за продаж пива неповнолітнім – 6800 грн з анулюванням ліцензії.

Про ці та інші застереження, а також про умови та порядок продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів нагадав у відео консультації начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів головного управління ДФС у Черкаській області Дмитро Анголюк.

Запропоновано два питання – відповіді за темою категорії 115.03, 115.06 «ЗІР».

 

1) Чи має право СГ здійснювати торгівлю алкогольними напоями, використовуючи РРО, зазначений у додатку до ліцензії, якщо такий РРО переноситься в межах однієї господарської одиниці (за однією адресою) на інший поверх, літній майданчик тощо?

Відповідь: Законом №481/95 не передбачено здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями у тому числі на розлив за межами торгових приміщень (будівель), у тому числі на літніх торгівельних майданчиках, та передавання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та РРО, зазначених у додатку до ліцензії, в інше місце торгівлі, у тому числі на інші поверхи будівель.

 

2) Яка передбачена відповідальність при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольними напоями через РРО, який не зазначений у ліцензії?

Відповідь: Статтею 17 Закону №481/95 передбачено, що у випадку здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями через РРО, не зазначений у ліцензії, до суб’єктів господарювання застосовується фінансова санкція у вигляді штрафів у розмірі 200 % вартості реалізованої через такий РРО продукції, але не менше 10000 гривень.

 

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Черкаській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»