• Посилання скопійовано

Для правильного зарахування податків банки мають звіряти інформацію за IBAN на сайті Казначейства

Держказначейство повідомило банки, де дивитися перелік бюджетних рахунків за стандартом IBAN. У разі необхідності пошуку та перевірки реквізитів рахунків при сплаті податків, зборів, платежів клієнтами банки можуть користуватися інформацією з листа

Для правильного зарахування податків банки мають звіряти інформацію за IBAN на сайті Казначейства

Нагадаємо, що з 1 жовтня 2019 року запроваджено нові рахунки для сплати податків, зборів та ЄСВ. Про це ми писали тут і тут.

З огляду на це, Держказначейство у листі від 10.10.2019 р. №12-09-09/17355 повідомило банкам, що на веб-порталі Казначейства у рубриці «Діяльність», підрубрика «Реквізити дохідних рахунків» та на веб-сторінках ГУ Казначейства в областях та м. Києві у рубриках «Реквізити рахунків» для загального користування розміщені реквізити бюджетних рахунків за стандартом IBAN.

Повний перелік бюджетних рахунків за стандартом IBAN розміщено на вебпорталі Казначейства (шлях для пошуку: Мапа порталу – Файлове сховище – Реквізити рахунків за стандартом IBAN, або ж за посиланням.

У разі необхідності пошуку та перевірки реквізитів рахунків при сплаті податків, зборів, платежів клієнтів банків Держказначейство рекомендує банкам користуватися зазначеною інформацією.

Хоча Нацбанк продовжив перехідний період для застосування рахунків за стандартом IBAN до 12.01.2020 р., але податківці вже в Електронному кабінеті змінили реквізити рахунків щодо податків на IBAN. До того ж за всіма їхніми повідомленнями обов'язкове застосування нових рахунків розпочнеться з 1 листопада 2019 року. Нових повідомлень ні від Держказначейства, ні від ДПС щодо продовження використання старих реквізитів наразі немає. При цьому рахунки для ЄСВ почали діяти з 1 жовтня 2019 року. 

***

Більше новин на тему:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»