• Посилання скопійовано

ВРУ підтримала нові податкові пільги для бізнесу у І читанні

ВРУ прийняла за основу законопроєкти №8298 та №8299 (зміни до ПКУ та МКУ) щодо додаткової підтримки вітчизняної промисловості та бізнесу під час воєнного стану

 ВРУ підтримала нові податкові пільги для бізнесу у І читанні

12 січня ВРУ підтримала у І читанні законопроєкти щодо додаткової підтримки вітчизняної промисловості та бізнесу під час воєнного стану:

  • №8298 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо додаткової підтримки вітчизняної промисловості та бізнесу під час воєнного стану";
  • №8299 "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо додаткової підтримки вітчизняної промисловості та бізнесу під час воєнного стану".

Як розповів Я. Железняк, основні новації є такими:

  • звільнення імпорту обладнення та комплектуючих від ПДВ та мита. Йдеться про ввезення в Україну виключно для власного виробництва (за конкретними кодами) на території України без права відчуження на будь-яких умовах раніше п’яти років з дати їх ввезення на митну територію України;
  • звільнення обладнання від ПДВ та мита для професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, які здійснюють підготовку кадрів для підприємств, для забезпечення освітньої діяльності;особливості оподаткування рентною платою за користування надрами для видобування залізної руди на період воєнного стану;звільнення від оподаткування платників єдиного податку четвертої групи за земельні ділянки, що розташовані на територіях бойових дій та/або тимчасово окупованих територіях;
  • звільнення від рентної плати за спеціальне використання води енергогенеруючими компаніями;
  • продовження строків служби зареєстрованих РРО до кінця дії воєнного стану. Але можливо взагалі до другого читання приберуть строк служби для РРО як факт;віднесення електронної марки та цифрової поштової марки до об’єктів, які не підлягають оподаткуванню;звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання послуг з демонстрування та показу фільмів дубльованих,озвучених державною мовою на території України.

Докладніше про ці проєкти законів ми розповідали тут.

Перемовин з МВФ щодо цього закону не проводились ще. Під час засідання Комітету зазначили, що без погодженння з МВФ цей законопроєкт прийматися не буде. Прогноз від Железняка - "ніколи не приймемо в цілому це в такому обсязі, саме через позицію МВФ".

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»