• Посилання скопійовано

Порядок проведення торгів з продажу майна під податковою заставою зміниться

ДПСУ оприлюднила проєкт змін до Порядку компенсації витрат, пов’язаних з організацією і проведенням торгів з продажу майна платника податків, що перебуває у податковій заставі, та оплати банківських послуг за перерахування коштів до відповідного бюджету

Порядок проведення торгів з продажу майна під податковою заставою зміниться

7 березня 2023 року ДПС оприлюднила проєкт Постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку компенсації витрат, пов’язаних з організацією і проведенням торгів з продажу майна платника податків, що перебуває у податковій заставі, та оплати банківських послуг за перерахування коштів до відповідного бюджету» (завантажити).

Документ розроблено на виконання законів № 1591-IX «Про платіжні послуги» та №2888-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг». Про зміни, передбачені ними з 1 квітня 2023 року, ми писали тут.

Таким чином, проєктом Постанови КМУ пропонується внести зміни до Порядку компенсації витрат, пов’язаних з організацією і проведенням торгів з продажу майна платника податків, що перебуває у податковій заставі, та оплати банківських послуг за перерахування коштів до відповідного бюджету, у частині заміни застарілого терміна «платіжне доручення» новим терміном «платіжна інструкція».

У разі затвердження ця постанова набере чинності з дня її опублікування, але не раніше дня набрання чинності Законом України від 12.01.2023 р. №2888-ІХ (тобто 1 квітня 2023 року). Наразі зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються протягом одного місяця з дати його оприлюднення на вебпорталі ДПС (тобто до 07.04.2023 р.) у письмовій або електронній формі за адресами:

  • Державна податкова служба України, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, e-mail: post@tax.gov.ua;
  • Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008, e-mail: infomf@minfin.gov.ua;
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@drs.gov.ua.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»