• Посилання скопійовано

Нюанси заповнення платіжки для сплати податків через єдиний рахунок

У разі якщо платник не бажає визначати напрям/напрями перерахування коштів у реквізиті «Призначення платежу» заповнюється поле «Додаткова інформація запису». В ньому зазначається інформація щодо переказу коштів у довільній формі

Нюанси заповнення платіжки для сплати податків через єдиний рахунок

ДПС у Львівській області розповідає, що до обов’язкових реквізитів платіжної інструкції належать, зокрема:

  • найменування отримувача;
  • код отримувача;
  • рахунок отримувача;
  • призначення платежу.

При перерахуванні коштів на єдиний рахунок отримувачем є Державна податкова служба України, на ім’я якої в Державній казначейської служби України відкрито єдиний рахунок.

У разі якщо платник не бажає визначати напрям/напрями перерахування коштів у реквізиті «Призначення платежу» заповнюється поле «Додаткова інформація запису», в якому зазначається інформація щодо переказу коштів у довільній формі.

У разі якщо платник визначає напрям/напрями перерахування коштів заповнюються такі поля реквізиту «Призначення платежу»:

  • «Номер рахунку» – зазначається номер бюджетного/небюджетного рахунку;
  • «Сума податку» – зазначається сума, яка буде зарахована на бюджетний/небюджетний рахунок;
  • «Інформація про податкове повідомлення (рішення)» – зазначається номер податкового повідомлення-рішення/рішення/вимоги та/або рішення щодо єдиного внеску (у разі якщо кошти сплачуються на підставі таких документів);
  • «Додаткова інформація запису» – зазначається інформація щодо переказу коштів у довільній формі.

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»