• Посилання скопійовано

Уряд ухвалив законопроєкт про зміни до ПКУ (стосується платників акцизу та ПДВ)

Законопроєктом від Уряду заплановано змінити оскарження рішень ДПС про неврахування таблиці даних та про відповідність платника ПДВ критеріям ризиковості, а також ввести окрему ставку акцизу на промислові замінники тютюну

Уряд ухвалив законопроєкт про зміни до ПКУ (стосується платників акцизу та ПДВ)

Мельничук у своєму Телеграм-каналі наголосив, що 5 грудня на черговому засіданні КМУ було схвалено проєкт Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо приведення деяких норм у відповідність до Закону України «Про Митний тариф України» та інших законів України. 

Зокрема, заплановано:

  • привести у відповідність до нової версії Митного тарифу коди УКТ ЗЕД, які зазначені у Податковому кодексі України
  • прирівняти до тютюнових виробів та встановити акцизний податок на продукти, що містять тютюн, відновлений тютюн, нікотин, замінники тютюну або нікотину, призначені для вдихання без горіння; інші нікотиновмісні продукти для орального застосування; 
  • ввести оподаткування таких продуктів з липня 2024 року за зниженою ставкою в розмірі 2 363,4 грн/кг, а з січня 2025 року – 2 836,08 грн/кг;
  • встановити особливості оскарження рішень контролюючих органів про неврахування таблиці даних платника ПДВ та про відповідність платника ПДВ критеріям ризиковості платника податку тощо.

Докладний аналіз змін до ПКУ ми наведемо в окремому матеріалі після реєстрації на сайті ВРУ відповідного тексту законопроєкту.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»