• Посилання скопійовано

Diia.City United не підтримує урядовий законопроєкт № 11416 про підвищення податків під час ВС

Diia.City United виступає проти необґрунтованого підняття податків з обороту (доходу) компаній та доходів фізосіб та закликає уряд опрацювати інші джерела надходжень до бюджету

Diia.City United не підтримує урядовий законопроєкт № 11416 про підвищення податків під час ВС

Diia.City United виступає проти необґрунтованого підняття податків з обороту (доходу) компаній та доходів фізосіб та закликає уряд опрацювати інші джерела надходжень до бюджету.

Уряд подав до Верховної Ради проєкт Закону №11416 від 18.07.2024 про особливості оподаткування у період воєнного стану.

Ми розуміємо складність фінансової ситуації у державі та необхідність наповнення бюджету, у т.ч. для витрат на оборону. При цьому виступаємо проти необґрунтованого підняття податків з обороту (доходу) компаній та доходів фізосіб та закликаємо Уряд опрацювати інші джерела надходжень до бюджету виходячи з такого.

Пропоновані зміни призведуть до більшої тінізації економіки.

Diia.City United звертає увагу: такі зміни призведуть до більшої тінізації економіки та збільшення податкового навантаження на сумлінних платників податків. А також вплинуть на відтік бізнесу та рішення інвесторів щодо можливого інвестування в Україну. Вважаємо, що необхідно зосередитися на інших джерелах надходжень до держбюджету, при цьому не обмежуючись детінізацією економіки, у т.ч.

  • адмініструванням та стягненням податків та митних зборів,
  • реформуванням Державної податкової служби та Державної митної служби,
  • тіньові сектори підакцизної продукції,
  • скорочення видатків державного бюджету через диджиталізацію всіх послуг тощо.

Тому Diia.City United закликає Уряд та правоохоронні органи України активізувати зусилля для детінізації економіки та боротьби з тіньовою економікою задля забезпечення надходжень до бюджету та чесної конкуренції.

Спілка також звертає увагу, що держава взяла на себе зобов’язання щодо правового та податкового простору для технологічного бізнесу Дія.City: протягом 25 років забезпечувати дотримання цих гарантій та стабільність його умов, які визначають особливості оподаткування, додержання прав і законних інтересів резидентів Дія Сіті та залучених ними фахівців. Тому підняття податків з обороту (доходу) щодо резидентів Дія Сіті та залучених ними фахівців не відповідатиме взятим на себе державою зобов’язанням.

На жаль, пропоновані зміни не обговорювались з бізнес-асоціаціями і відповідно не враховують позицію бізнесу. Тому закликаємо Парламент та Уряд за підтримки МВФ, Європейського Союзу та країн-членів G7 забезпечити негайні зусилля щодо детінізації економіки та боротьбою з не сумлінними платниками податків, скорочення витрат державного бюджету та до запровадження зваженої і справедливої податкової політики.

Diia.City United відкрита до діалогу з народними депутатами і представниками Кабінету Міністрів України та усіма зацікавленими сторонами щодо напрацювання рішень щодо інших джерела надходжень до бюджету.

***

Читайте також:

Джерело: Diia.city

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»