• Посилання скопійовано

Як у ВРУ будуть розглядати доопрацьований законопроєкт про підвищення податків?

16 вересня заплановане засідання комітету Гетманцева щодо доопрацьованого варіанту законопроєкту №11416-д. Але Железняк вважає, що набрання чинності закону можуть перенести на 1 листопада, або будуть впроваджувати ретроспективно з 1 жовтня

Як у ВРУ будуть розглядати доопрацьований законопроєкт про підвищення податків?

Ми вже писали, що 11 вересня пройшло засідання робочої групи по доопрацьованому законопроєкту №11416-д. Текст законопроєкту не змінили. Тож на фізосіб чекає підвищення ставки ВЗ до 5%, на фізосіб-"єдинників" обовʼязкова сплата ВЗ, для роботодавців щомісячна єдина звітність.

А за новим постом Железняка з його Телеграм-каналу виходить, що наступний етап розгляду законопроєкту - засідання комітету ВРУ. Воно відбудеться 16 вересня.

з нового:- по строкам, то або частину відкладуть тоді на листопад, або ретроспективно будуть впроваджувати з 1 жовтня. Депутати (з Коаліції) виступили з тим, що або давайте одразу всі пропозиції в один закон (типу як підвищення ПДВ для бюджета 2025), або взагалі ніколи.- по підвищенню податку на банки вирогідність дуже висока, вже писав чому.Ну все. Графік Ради такий, що буде друге читання ближче до середини жовтня, тому багато поміняється.", - повідомив нардеп.

Железняк також додав, що ще немає фінальної версії для остаточного голосування в Раді, а сам законопроект ще не зареєстровано (це вже після Комітету).

Як все це буде відбуватися на практиці, подивимося...

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»