• Посилання скопійовано

Надання згоди щодо інформації для бізнес-партнерів в Е-кабінеті: деталі від ДПС

Для надання податкової інформації іншим платникам слід через Е-кабінет надати ДПС згоду на розкриття іншому платнику податків податкової інформації про себе. При цьому платник самостійно обирає вид інформації, яка може бути надана бізнес-партнеру

Надання згоди щодо інформації для бізнес-партнерів в Е-кабінеті: деталі від ДПС

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує, що відповідно до пункту 22 розділу ІІ Порядку функціонування Електронного кабінету, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.07.2017 №637, платники податків можуть отримати податкову інформацію про інших платників податків за попередньо наданою згодою таких осіб.

Для надання податкової інформації іншим платникам ви можете через Електронний кабінет надати контролюючому органу згоду на розкриття іншому платнику податків податкової інформації про себе. При цьому ви самостійно обираєте вид інформації, яка може бути надана бізнес-партнеру.

Як надати згоду на розкриття іншому платнику податків податкової інформації:

Увійдіть до приватної частини Електронного кабінету за посиланням  https://cabinet.tax.gov.ua  або через вебпортал ДПС https://tax.gov.ua

1. Доступ до приватної частини Електронного кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням КЕП, через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID), за допомогою Дія Підпис або «хмарного» КЕП.

2. В меню «Згоди на передачу інформації» оберіть режим «Згода на передачу інформації контрагенту».

3. У режимі «Згода на передачу інформації контрагенту»:

  • вкажіть код контрагента
  • визначте вид інформації, яка буде дозволена до перегляду.

4. Підпишіть заповнену Згоду.

Як переглянути податкову інформацію про інших платників податків (за попередньо наданою згодою цих осіб):

1. Оберіть меню «Інформація про бізнес-партнера».

2. Вкажіть податковий номер платника, який надав згоду на отримання інформації.  

3. Отримайте витяг «Податкова інформація за попередньо наданою згодою платника податків у визначеному ним обсязі», натиснувши «Сформувати витяг».

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»