• Посилання скопійовано

Використовуєте пальне на власні потреби: коли складати акцизну накладну?

Акцизні накладні слід складати в день передачі пального з метою використання його у власній госпдіяльності

Використовуєте пальне на власні потреби: коли складати акцизну накладну?

ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що платник акцизного податку при реалізації пального зобов’язаний скласти в електронній формі акцизну накладну за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД реалізованого пального та зареєструвати в ЄРАН з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи (п. 231.1 ПКУ).

Пунктом 231.3 ПКУ встановлено, що акцизна накладна складається платником податку в день реалізації пального при кожній повній або частковій операції з реалізації пального.

Порядок ведення ЄРАН затверджено постановою КМУ №114.

Порядок електронного адміністрування реалізації пального затверджений постановою КМУ №113.

Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального затверджений наказом Мінфіну №218.

У випадку відвантаження пального для власного споживання також складається акцизна накладна (п. 8 розділу І Порядку №218).

Акцизна накладна складається при кожній повній або частковій операції з реалізації пального (п. 1 розділу II Порядку №218).

Оскільки датою складання акцизної накладної є дата передачі (відпуску, відвантаження) пального, то така вимога розповсюджується і на операції з передачі (відпуск, відвантаження) пального з метою використання його у власній господарській діяльності.

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»