• Посилання скопійовано

Як імпортерам пального включити пальне в СЕА РП, імпортоване до 1 липня включно?

Для включення в СЕА РП обсягів пального, ввезеного до 1 липня 2019 року, імпортерам пального слід оформити до 15 липня 2019 року додаткові митні декларації

Як імпортерам пального включити пальне в СЕА РП, імпортоване до 1 липня включно?

ДФС у Луганській області нагадали, що з 1 липня запроваджено систему електронного адміністрування пального та спирту етилового відповідно до Закону України від 23.11.2018 р. №2628 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

Так, п. 23 підрозділу 5 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ передбачено, що акцизні накладні / розрахунки коригування, складені:

  • до 30 червня 2019 року (включно) реєструються в Єдиному реєстрі акцизних накладних до 15 липня 2019 року (включно);
  • з 1 до 31 липня 2019 року (включно) реєструються в Єдиному реєстрі акцизних накладних у період з 23 липня до 15 серпня 2019 року (включно);
  • з 1 серпня 2019 року реєструються в Єдиному реєстрі акцизних накладних у терміни, передбачені п. 231.6 ПКУ.

Для розподілу обсягів залишків пального, що обліковуються у платників податку в системі електронного адміністрування реалізації пального, між акцизними складами / акцизними складами пересувними, де такі обсяги залишків пального знаходяться фактично станом на 1 липня 2019 року:

  1. платники податку та суб'єкти господарювання, які з 1 липня 2019 року не підпадають під визначення платників податку відповідно до п. 212.1 ПКУ та у яких станом на 16 липня 2019 року в системі електронного адміністрування реалізації пального обліковуються обсяги залишків пального, зобов'язані скласти акцизні накладні в двох примірниках на такі обсяги пального, перший примірник зареєструвати в Єдиному реєстрі акцизних накладних з 16 до 20 липня 2019 року (включно), із зазначенням в акцизних накладних акцизних складів / акцизних складів пересувних, де такі обсяги пального фактично знаходилися станом на 1 липня 2019 року, та розпорядників таких акцизних складів / акцизних складів пересувних шляхом заповнення обов'язкових реквізитів акцизної накладної, передбачених пп. «г», «ґ»«з» та «и» п. 231.1 ПКУ;
  2. після виконання платником податку вимог пп. «а» цього пункту щодо відповідного розпорядника акцизного складу / акцизного складу пересувного такий розпорядник акцизного складу / акцизного складу пересувного зобов'язаний з 16 до 22 липня 2019 року (включно) зареєструвати в Єдиному реєстрі акцизних накладних другий примірник отриманої акцизної накладної, складеної платником податку згідно з пп. «а» цього пункту.

Обсяги ввезеного на митну територію України пального або спирту етилового з 1 до 15 липня 2019 року (включно) обліковуються в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового в такій послідовності:

  • 16 липня 2019 року зараховуються автоматично на підставі оформлених належним чином митних декларацій у розрізі платників податку та умов оподаткування пального або спирту етилового за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УТК ЗЕД;
  • з 16 до 22 липня 2019 року (включно) розподіляються між акцизними складами пересувними, що використовуються під час такого ввезення, на підставі акцизних накладних, зареєстрованих у Єдиному реєстрі акцизних накладних, складених платником податку – розпорядником таких акцизних складів пересувних.

Тож для забезпечення можливості врахування в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового обсягів пального, ввезеного на митну територію України до 1 липня 2019 року, імпортерам пального доцільно оформити до 15 липня 2019 року додаткові митні декларації, пальне за якими було випущено в митний режим до 30 червня 2019 року.

 

Від редакції: Про це йшлося й у листі ДФС від 25.06.2019 р. №19991/7/99-99-12-03-03-17. Але від себе додамо, що в митній декларації акцизний склад не зазначається. І для того, щоб врахувати це пальне в СЕА РП за нових умов, платнику доведеться скласти акцизні накладні на це імпортоване пальне. Ми про це писали тут.

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»