• Посилання скопійовано

Чи можна скласти одну АН на реалізацію пального за декількома кодами УКТ ЗЕД?

До акцизної накладної вноситься інформація за кожним кодом товарної підкатегорії пального згідно з УКТ ЗЕД

Чи можна скласти одну АН на реалізацію пального за декількома кодами УКТ ЗЕД?

ДПС у Тернопільській області розповідає, що відповідно до абз. 1 п. 231.1 ПКУ платник податку при ввезенні на митну територію України пального або спирту етилового, з якого сплачено акцизний податок, або на умовах, визначених ст. 229 ПКУ, або реалізації пального або спирту етилового зобов’язаний скласти в електронній формі акцизну накладну за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД реалізованого пального або спирту етилового та зареєструвати її в Єдиному реєстрі акцизних накладних з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи.

Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового затверджений наказом Мінфіну від 19.06.2019 р. №262 (далі – Порядок).

Відповідно до п. 2 розд. I Порядку особи, які ввозять на митну територію України або вивозять за межі митної території України пальне або спирт етиловий, здійснюють реалізацію пального або спирту етилового відповідно до вимог пп. 14.1.212 ПКУ та які відповідно до пп. 212.1.15 ПКУ визначені платниками акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового (далі – платник податку), складають, зокрема:

  • акцизні накладні форми «П», розрахунки коригування акцизної накладної форми «П» – у разі реалізації пального;
  • акцизні накладні форми «С», розрахунки коригування акцизної накладної форми «С» – у разі реалізації спирту етилового.

Пунктом 13 розд. II та п. 11 розд. III Порядку передбачено, що до акцизної накладної вноситься інформація за кожним кодом товарної підкатегорії пального згідно з УКТ ЗЕД, при цьому на кожен окремий код товарної підкатегорії пального/спирту етилового згідно з УКТ ЗЕД, реалізованого із зазначеного в такій накладній акцизного складу/пересувного акцизного складу та/або отриманого на кожний окремий акцизний склад/пересувний акцизний склад, складається окрема акцизна накладна.

Заповнення розрахунків коригування акцизних накладних форм «П» та «С» здійснюється відповідно до розділів V та VI Порядку відповідно.

Пунктом 17 розд. V та VI Порядку передбачено, що в одному розрахунку коригування акцизної накладної форми «П»/»С», в якому платник податку заповнює розділ I, зазначаються:

  • операція виключно за одним кодом УКТ ЗЕД (коди виду коригування «1» та/або «2», «4»);
  • операції за помилковим та правильним кодами товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД (код виду коригування «3»).

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»