• Посилання скопійовано

Допустили помилку у даті складання акцизної накладної: чи можна виправити?

Виправлення даних щодо дати складення АН, показники якої коригуються, її порядкового номера та реквізитів пересувного акцизного складу не допускається

Допустили помилку у даті складання акцизної накладної: чи можна виправити?

ДПС у підкатегорії 114.11.03 «ЗІР» нагадує, що якщо особою, що реалізує пальне/спирт етиловий зареєстрована в ЄРАН акцизна накладна складена без факту здійснення господарської операції, двічі на одну операцію, то така особа повинна скласти розрахунок коригування АН на зменшення всього обсягу пального/спирту етилового, що був зазначений в АН.

У вступній частині такого розрахунку коригування робиться відмітка щодо коду виду коригування – «1» або «2».

У разі коригування АН, яка була надана отримувачу пального/спирту етилового, особа, що реалізує пальне/спирт етиловий, направляє розрахунок коригування такому отримувачу пального/спирту етилового для реєстрації в його ЄРАН.

У разі коригування АН, надання якої отримувачу пального/спирту етилового не передбачено, особа, яка реалізує пальне/спирт етиловий, самостійно реєструє такий розрахунок коригування в ЄРАН.

Після чого, у разі необхідності, на здійснену операцію складається та реєструється в ЄРАН АН з зазначенням правильних реквізитів (дати та/або її порядкового номеру). При цьому, реєстрація в ЄРАН розрахунку коригування та/або нової АН здійснюється з дотриманням термінів реєстрації відповідно до вимог ПКУ.

Виправлення даних щодо дати складення АН, показники якої коригуються, її порядкового номера та реквізитів пересувного акцизного складу не допускається.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»