• Посилання скопійовано

Як застосовуються штрафи за несвоєчасну реєстрацію АН в ЄРАН?

Податківці навели правила накладання штрафів за нереєстрацію АН в ЄРАН

Як застосовуються штрафи за несвоєчасну реєстрацію АН в ЄРАН?

Податківці у підкатегорії 114.06 «ЗІР» зауважили, якщо після реалізації пального/спирту етилового, зокрема, виникає потреба у виправленні помилок, допущених при складанні акцизної накладної, показники такої акцизної накладної підлягають коригуванню шляхом складання розрахунку коригування. Такий розрахунок коригування реєструється в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН), зокрема, отримувачем пального/спирту етилового, якщо передбачається зменшення обсягів реалізованого пального/спирту етилового, для чого особа, яка реалізує пальне/спирт етиловий, надсилає складений розрахунок коригування отримувачу пального/спирту етилового.

Штрафні санкції за порушення граничних термінів реєстрації розрахунків коригування до акцизних накладних в ЄРАН, якщо такими розрахунками коригування зменшуються обсяги пального/спирту етилового застосовуються контролюючими органами до отримувача пального/спирту етилового на підставі акту камеральної перевірки та прийнятого за його наслідками податкового повідомлення – рішення.

При цьому розрахунок суми акцизного податку для застосування штрафних санкцій здійснюється виходячи з обсягів пального/спирту етилового, на які особа, що реалізує пальне/спирт етиловий, склала та надіслала розрахунок коригування отримувачу пального/спирту етилового, а отримувач пального/спирту етилового, в свою чергу, повинен був зареєструвати його в ЄРАН.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»