• Посилання скопійовано

Для отримання пільги із земельного податку подайте відповідну заяву та документи

Для отримання пільги щодо сплати земельного податку фізособа повинна подати заяву довільної форми про надання пільги та документи, що засвідчують право такої особи на пільгу

Для отримання пільги із земельного податку подайте відповідну заяву та документи

Міндоходів нагадало, що фізособа, яка належить до категорії осіб, що мають право на пільги зі сплати земельного податку, отримує таке право лише після оформлення права власності на земельну ділянку  (Роз’яснення Міндоходів від 27.08.2013 року).

Від сплати податку звільняються:

- інваліди першої і другої групи;

- фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

- пенсіонери (за віком);

- ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

- фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звільнення від сплати земельного податку поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм, зокрема:

- для ведення особистого селянського господарства - у розмірі не більш як 2 гектари;

- для індивідуального дачного будівництва - не більш як 0,10 гектара;

- для будівництва індивідуальних гаражів - не більш як 0,01 гектара;

Від сплати податку звільняються на період дії фіксованого сільгоспподатку власники земельних ділянок, земельних часток та землекористувачі за умови передачі земельних ділянок та земельних часток в оренду платнику ФСП.

Для отримання пільги щодо сплати земельного податку фізична особа повинна подати до територіального органу Міндоходів України заяву довільної форми про надання пільги та документи, що засвідчують право такої особи на пільгу. 

До таких документів, зокрема, відносяться паспорт, пенсійне посвідчення, посвідчення "Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС", посвідчення "Потерпілий від Чорнобильської катастрофи", посвідчення "Учасник бойових дій", посвідчення "Інвалід війни", посвідчення "Учасник війни", посвідчення "Член сім'ї загиблого" тощо.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»