• Посилання скопійовано

Дохід від надання нерухомості в оренду оподатковується за ставкою 15%

Сума сплати податку визначається виходячи з розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди, але не менше ніж мінімальна сума орендного платежу, встановлена законодавством з питань оренди землі

Дохід від надання нерухомості в оренду оподатковується за ставкою 15%

Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що громадянин – не суб'єкт підприємницької діяльності, який отримує дохід від надання власної нерухомості в оренду мусить надати до територіальних органів Міндоходів за місцем реєстрації річну декларацію, в якій за наслідками року зобов’язаний відобразити суму отриманого доходу, суму сплаченого податку і податкового зобов’язання.

Подати декларацію за 2013 рік необхідно до 1 травня 2014 року. Сума сплати податку визначається виходячи з розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди, але не менше ніж мінімальна сума орендного платежу, встановлена законодавством з питань оренди землі.

Дохід від надання нерухомості в оренду (суборенду), оподатковуються за ставкою 15%, якщо сума отриманого доходу в звітному місяці перевищує 10 мінімальних заробітних плат (у 2013 році - 11 470 грн.) ставка податку складає 17% з суми перевищення.

Якщо мінімальну вартість не встановлено чи не оприлюднено до початку звітного (податкового) року, об’єкт оподаткування визначається виходячи з розміру орендної плати, зазначеного в договорі оренди.

Джерело: ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»