• Посилання скопійовано

У разі наявності договору на утилізацію відходів сплачувати екоподаток не потрібно

У разі наявності договорів, укладених зі спеціалізованими підприємствами, які мають дозвільні документи на поводження з відходами, на госпсуб'єкта не поширюватиметься дія пп. 240.1.3 ПКУ в частині визначення його платником екоподатку за розміщення відходів

У разі наявності договору на утилізацію відходів сплачувати екоподаток не потрібно

ДФСУ у листі від 01.12.2017 р. № 2788/6/99-99-12-02-03-15/ІПК нагадує, що не є платниками екологічного податку за розміщення відходів суб’єкти господарювання, які розміщують на власних територіях (об’єктах) виключно відходи як вторинну сировину (п. 240.5 ПКУ).

При цьому суб’єкти господарювання, які здійснюють тимчасове розміщення (зберігання) відходів до їх передачі на утилізацію та захоронення, за умови наявності у них договорів на видалення та утилізацію відходів зі спеціалізованими підприємствами, які мають дозвільні документи на поводження з відходами, не є платниками екоподатку.

Таким чином, у разі наявності договорів, укладених з спеціалізованими підприємствами, які мають дозвільні документи на поводження з відходами, на госпсуб'єкта не поширюватиметься дія пп. 240.1.3 ПКУ в частині визначення його платником екоподатку за розміщення відходів.

При цьому обов’язок зі сплати екоподатку виникатиме у підприємства в частині промислових відходів, що утилізуються шляхом захоронення, а також відходів, що виникатимуть під час здійснення операцій з утилізації - використання відходів як вторинних матеріальних або енергетичних ресурсів.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»