• Посилання скопійовано

ДФСУ про особливості справляння у 2018 році рентної плати за користування радіочастотним ресурсом

Державна фіскальна служба надала рекомендації щодо справляння у 2018 році рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України

ДФСУ  про особливості  справляння у 2018 році рентної плати за користування радіочастотним ресурсом

Хто є платниками рентної плати за користування радіочастотним ресурсом

ДФСУ у листі  від 18.01.2018 р. №1465/7/99-99-12-03-04-17 роз'яснила, що платниками рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України  є загальні користувачі радіочастотного ресурсу України, визначені законодавством про радіочастотний ресурс, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом України в межах виділеної частини смуг радіочастот загального користування на підставі ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України, ліцензії на мовлення та дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою, дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою, отриманого на підставі договору з власником ліцензії на мовлення, дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою.

 

Ставки, порядок обчислення та сплати рентної плати у 2018 році

Ставки рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України встановлено окремо для кожного виду користування радіочастотним ресурсом України у гривнях до одиниці виміру залежно від діапазону радіочастот та виду радіозв’язку (п. 254.4 ПКУ).

При цьому слід, податківці зауважують, що п. 4 розділу ХІХ ПКУ встановлено, що Кабмін має щороку до 1 червня у разі необхідності вносити до Верховної Ради проект закону про внесення змін до ПКУ щодо ставок оподаткування, визначених в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів цін виробників промислової продукції з рентної плати.

Однак, відповідні зміни до ПКУ на 2018 рік не внесен. Тому ставки  рентної плати за користування радіочастотним ресурсом залишаються на рівні 2017 року.

Порядок обчислення та сплати рентної плати за користування радіочастотним ресурсом у 2018 році не змінився.

 

Звітність з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом

Податкові декларації рентної плати з розрахунками, подаються платниками контролюючим органам до закінчення визначеного розділом ІІ ПКУ граничного строку подання податкових декларацій за податковий (звітний) період, що дорівнює місяцю (протягом 20 календарних днів) за місцем податкової реєстрації, а сплата податкових зобов’язань проводиться до бюджету протягом 10 календарних днів після закінчення граничного строку подання такої податкової декларації.

Форма декларації рентної плати з розрахунком, затверджена наказом Мінфіну від 17.08.2015 р. № 719.

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»