• Посилання скопійовано

ДФС перенесе релігійні організації зі старого реєстру до нового

ДФСУ зобов'язула регіональні податкові здійснити відпрацювання наявних у Старому Реєстрі переліків релігійних організацій (код ознаки неприбутковості 0013) з метою перенесення їх до Нового Реєстру (код ознаки неприбутковості 0035)

ДФС перенесе релігійні організації зі старого реєстру до нового

Про це йдеться у листі ДФСУ від 21.03.2018 р. № 8196/7/99-99-12-03-06-17.

Для перенесення релігійних організацій до Нового Реєстру в ІС «Податковий блок» слід використовувати Журнал інвентаризаційних карток (режим «Реєстр неприбуткових організацій» - «4. Ведення окремих реєстрів»). Включення до Нового Реєстру слід здійснювати на підставі прийнятого контролюючим органом рішення про присвоєння неприбутковій організації ознаки неприбутковості.

Під час перенесення та прийняття рішення про присвоєння ознаки неприбутковості контролюючі органи повинні перевірити, що така неприбуткова організація:

  • включена до Єдиного державного реєстру як юридична особа (наявні відомості з ЄДР в ІС «Податковий блок» та/або дані про організацію, оприлюднені на порталі електронних сервісів Мін'юсту);
  • за даними ЄДР має організаційно-правову форму «825 - релігійна організація»;
  • за даними ЄДР не припинена та не перебуває у стані припинення;
  • включена до Старого Реєстру з ознакою «0013» та ознака неприбутковості не скасована;
  • має найменування, з якого вбачається, що організація відповідає певному виду релігійної організації, визначеному статтею 7 Закону №987.

Щодо інших організаційно-правових форм господарювання (підприємство релігійної організації або організація (установа, заклад) релігійної організації тощо) ДФСУ зобов'язує провести інвентаризацію наявних переліків релігійних організацій, аби вирішити питання щодо перенесення зі Старого до Нового Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»