• Посилання скопійовано

Надаєте нерухомість с/г призначення в оренду – сплачуйте податок

Перед звітуванням з податку на нерухомість на 2019 рік податківці нагадали, що з початку цього року за надані в оренду приміщення с/г призначення потрібно сплачувати податок

Надаєте нерухомість с/г призначення в оренду – сплачуйте податок

Офіс великих платників податків інформує, що Законом України від 23.11.2018 р. №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» змінено норму щодо застосування сільгоспвиробниками пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

З 01.01.2019 року не оподатковуються  податком будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників (юридичних та фізичних осіб), віднесені до класу «Будівлі сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства» (код 1271) Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000, за умови, що такі об’єкти не здаються  власниками в оренду, лізинг, позичку (пп. 266.2.2 «ж» ПКУ).

Таким чином, з 01 січня 2019 року сільгоспвиробники, які надають в оренду, лізинг або позичку будівлі або споруди сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства, є платниками податку на нерухомість на загальних підставах.

***

Читайте також: З 2019 року зміняться правила надання пільг з податку на нерухомість с/г виробникам

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»