• Посилання скопійовано

З 2019 року діють нові нормативні грошові оцінки ріллі – нагадування від ДФС

1 січня 2019 року набрав чинності наказ Мінагрополітики від 18.12.2018 р. №605. Ним затверджено нормативну грошову оцінку одиниці площі ріллі на 1 га (станом на 01.01.2018 року)

З 2019 року діють нові нормативні грошові оцінки ріллі – нагадування від ДФС

Як ми вже зазначали у новині від Держгеокадастру, з 1 січня 2019 року набрав чинності наказ Мінагрополітики від 18.12.2018 р. №605. Ним затверджено нормативну грошову оцінку одиниці площі ріллі на 1 га (станом на 01.01.2018 року).

Про це 31 січня нагадали у своєму роз’ясненні й херсонські податківці. А відповідно до положень ст. 271 ПКУ базою оподаткування земельним податком є в т.ч. площа земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено. При цьому за такими земельними ділянками земельний податок обчислюється з врахуванням нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по АРК або області.

Тож для розрахунку земельного податку на 2019 рік та звітування з нього за земельними ділянками, нормативну грошову оцінку яких не проведено, слід брати за основу новий розмір за Наказом №605.

Нормативну грошову оцінку одиниці площі ріллі по АРК та по областях (станом на 01.01.2018) можна передивитися тут.

Ст. 277 ПКУ встановлені ставки земельного податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких не проведено. Ставка податку за такі земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів або в межах населених пунктів, встановлюється у розмірі:

  • не більше 5% від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області,
  • для сільськогосподарських угідь – не менше 0,3% та не більше 5% від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області,
  • для лісових земель – не більше 0,1% від нормативної грошової оцінки площі ріллі по області (п. 277.1 ПКУ).

При цьому плата за землю за земельні ділянки, надані гірничодобувним підприємствам для видобування корисних копалин та розробки родовищ корисних копалин, справляється у розмірі 25% податку, обчисленого відповідно до ст. 274 і 277 ПКУ (п. 284.4 ПКУ).

***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»