• Посилання скопійовано

Місцевій владі пропонують дозволити зменшувати ставки місцевих податків у 2021 році

Для підтримки платників податків у 2021 році нардепи пропонують продовжити можливість зменшення місцевих податків органами місцевого самоврядування

Місцевій владі пропонують дозволити зменшувати ставки місцевих податків у 2021 році

4 січня 2021 року у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №4571 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо додаткової підтримки платників податків у 2021 році". Його авторами є Я. Железняк, Г. Васильченко, В. Цибаль та К. Рудик.

Законопроєктом пропонуєтся надати органам місцевого самоврядування у 2021 році право прийняти рішення про внесення змін до прийнятого рішення про встановлення місцевих податків та/або зборів щодо зменшення ставок:

  • єдиного податку,
  • та/або плати за землю,
  • та/або податку на нерухоме майно щодо об’єктів нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб.

Нагадуємо, що така норма діяла і в 2020 році. Тож фактично її хочуть продовжити на 2021 рік.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»