• Посилання скопійовано

Калькулятор обчислення плати за землю для фізосіб: сервіс від ДПС

Для визначення розміру плати за землю фізособам можна користуватися сервісом від ДПС - «Калькулятор обчислення плати за землю з фізичних осіб». Завдяки йому можна швидко та просто визначити розмір земельного податку

Калькулятор обчислення плати за землю для фізосіб: сервіс від ДПС

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків, що за допомогою сервісу податкової «Калькулятор обчислення плати за землю з фізичних осіб» платники  можуть швидко та просто визначити розмір плати за землю з фізичних осіб (земельного податку та орендної плати за землю державної та/або комунальної власності).

Зверніть увагу:

  1. введення даних із дробовою частиною виконується через крапку;
  2. введіть дані або в гектарах, або в квадратних метрах;
  3. якщо Ви розраховуєте земельний податок, то вказуйте ставку земельного податку;
  4. якщо Ви розраховуєте орендну плату, то вказуйте ставку орендної плати згідно з договором оренди за земельну ділянку;
  5. після введення даних натисніть кнопку 'РОЗРАХУВАТИ'

Формула розрахунку плати за землю з фізичних осіб за рік: Площа х НГО х Ставка

На вебпорталі ДПС розміщено зведену інформацію про розмір та дату встановлення  на відповідних територіях ставок місцевих податків та/або зборів, а також про встановлені на відповідних територіях податкові пільги, які надані в електронному вигляді органами місцевого самоврядування.

Відповідно до вимог пункту 12.3 статті 12 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) сільські, селищні, міські ради в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів та податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів. Докладніше>>>

Зведена інформація про розмір та дату встановлення на відповідних територіях ставок місцевих податків і зборів, а також про встановлені податкові пільги, які діють у 2024 році в межах Сумської області, розміщена на вебпорталі ДПС України за посиланням.

* Інформацію щодо об`єктів оподаткування та податкових зобов`язань з плати за землю з фізичних осіб за даними інформаційно-комунікаційної системи ДПС Ви можете переглянути в електронному сервісі "Електронний кабінет" після авторизації з використанням електронного цифрового підпису.

Калькулятором обчислення плати за землю з фізичних осіб можна скористатися перейшовши за посиланням.

Переваги використання сервісу:

Зручність: Доступний онлайн 24/7, не потребує реєстрації.
Швидкість: Розрахунок здійснюється за лічені секунди.
Точність: Гарантує правильне визначення суми податку.
Економія часу: Не потрібно йти до податкової інспекції.
Безкоштовно: Сервіс надається безкоштовно.

Джерело: ДПС у Сумській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»