• Посилання скопійовано

Безоплатно надане працівникам житло в податковій вважають додатковим благом

Державна податкова служба висловила свою позицію щодо оподаткування доходів у вигляді використання житла, орендованого і наданого роботодавцем у користування працівникам — платникам податків

У Єдиній базі податкових знань з'явилося нове роз'яснення щодо оподаткування вартості житла, орендованого працедавцем і безоплатно наданого працівникам.
Податкова служба роз'яснює, що в разі, якщо юридична особа орендує нерухомість (житло) для свого працівника і сплачує орендну плату орендодавцеві, такий дохід для працівника є додатковим благом і підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб.
Як і очікувалося, податкова займає фіскальну позицію в цій неоднозначній ситуації, хоча й не зовсім зрозумілою залишається логіка трактування норм Податкового кодексу. Таким чином, поки що відкритим залишається лише питання щодо оподаткування житла, яке належить роботодавцеві і надається в безоплатне користування платнику податків за умови, що таке надання житла обумовлене виконанням платником податків трудової функції згідно з трудовим договором (контрактом) або передбачене нормами колективного договору чи відповідно до закону у встановлених ними межах.
Джерело: «Ернст енд Янг»

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»