• Посилання скопійовано

На земельні ділянки, здані в оренду, довідка №3 ДФ не видається

Чи видається довідка №3 ДФ, якщо громадянин, крім 10 соток присадибної ділянки, має земельний пай (державний акт виготовлено), який здається в оренду платнику ФСП?

Порядок видачі довідки про право фізичної особи на отримання доходу від податкового агента без утримання податку затверджено наказом ДПАУ від 21.12.10 р. №975 (далі -- Порядок). Відповідно до п. 2 Порядку довідка про право фізособи на отримання доходу від податкового агента без утримання податку (далі -- довідка) видається безоплатно сільською, селищною, міською радою особисто власнику сільгосппродукції (включаючи продукцію первинної переробки) у 10-денний строк з дня звернення за місцем проживання або місцем розташування земельної ділянки на підставі письмової заяви, якщо сільгосппродукція вирощується (виробляється) ним на земельних ділянках, наданих йому в розмірах, установлених Земельним кодексом України, для ведення особистого селянського господарства, якщо їх розмір не було збільшено внаслідок отриманої у натурі (на місцевості) земельної частки (паю); будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибних ділянок); ведення садівництва; індивідуального дачного будівництва.
Згідно з п. 3 Порядку у довідці зазначаються порядковий номер, за яким довідку зареєстровано, та дата (число, місяць і рік) видачі; паспортні дані власника сільгосппродукції (прізвище, ім'я та по батькові, серія і номер паспорта, ким і коли виданий), місце проживання (область, район, населений пункт, вулиця, будинок, корпус, квартира); реєстраційний номер облікової картки фізичної особи -- платника податків -- власника сільськогосподарської продукції згідно з Державним реєстром фізичних осіб -- платників податків або серія та номер паспорта (для фізосіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган ДПС і мають відмітку у паспорті) власника сільгосппродукції; вид використання земельної ділянки; розмір земельної ділянки у гектарах; ініціали та прізвище голови або секретаря виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради; дата, до якої дійсна довідка.
Враховуючи вищевикладене, довідка видається власнику сільгосппродукції окремо на кожну земельну ділянку, яка була використана для вирощування (вироблення) сільгосппродукції, та не видається на земельні ділянки, які здані в оренду іншим суб'єктам господарювання (не використовується безпосередньо платником податків).

Джерело: ДФС в Одеській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»