• Посилання скопійовано

Розмір податкової соцпільги у 2017 році для інвалідів І та ІІ груп та чорнобильців

ДФС роз'яснила, що такі особи мають право на податкову соціальну пільгу у розмірі 150%, що у 2017 році дорівнює 1200 грн

Розмір податкової соцпільги у 2017 році для інвалідів І та ІІ груп та чорнобильців

ДФС у м. Києві у листі від 16.01.2017 р. № 331/М/26-15-13-01-10 повідомила, що інваліди I або II групи, а також особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (перша або друга категорії) мають право на податкову соціальну пільгу у розмірі 150%, що у 2017 році це дорівнює 1200 грн (800 х 150%) до доходу у вигляді заробітної плати. 

Звісно, право на таку пільгу виникатиме за умови, що розмір заробітної плати не перевищує у 2017 році 2240 грн.

Для отримання пільги платникові податку потрібно подати роботодавцю заяву про самостійне обрання місця застосування податкової соціальної пільги.

Податкова соціальна пільга починне застосовуватися до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати з дня отримання роботодавцем заяви та документів, що підтверджують таке право.

***

Читайте також: ПДФО-2017: останні законодавчі зміни 

Розміри податкової соціальної пільги з ПДФО у 2017 році дивіться у довіднику>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»