• Посилання скопійовано

Податкова знижка за навчання у 2017 році: як визначити?

Для визначення податкової знижки сума документально підтверджених витрат, понесених платником податку у 2016 році на здобуття, зокрема, вищої освіти членом його сім’ї першого ступеня споріднення, не може перевищувати 1930 грн

Податкова знижка за навчання у 2017 році: як визначити?

ДФСУ у листі від 20.10.2017 р. №2326/Р/99-99-13-01-03-14/ІПК нагадує, що платник податку у 2017 році має право включити до податкової знижки фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати, зокрема суму коштів, сплачених на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, який не одержує зарплати.

При цьому сплачена у 2016 році за навчання сума коштів на користь закладів освіти не може перевищувати розміру доходу, визначеного пп. 169.4.1 ПКУ (у редакції, що діяла у 2016 році), в розрахунку на кожну особу, яка навчається, за кожний повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року.

Членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення згідно з чинними у 2016 році нормами ПКУ вважалися її батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів і їх покупця. У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів і строк їх продажу.

Отже, для визначення податкової знижки сума документально підтверджених витрат, понесених платником податку у 2016 році на здобуття, зокрема, вищої освіти членом його сім’ї першого ступеня споріднення, не може перевищувати 1930 грн (місячний прожитковий мінімум, що діяв для працездатної особи на 01.01.2016 р. — 1378 грн, помножений на 1,4 та округлений до найближчих 10 грн) у розрахунку на кожну особу, яка навчається, за кожний повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року.

***

Аналітика від Дт-Кт: Податкова знижка: кому, як та коли? 

Читайте також:

Як розрахувати податкову знижку на навчання 

Чи має право чоловік скористатися податковою знижкою за навчання дружини 

Податкова знижка при навчанні в інтернатурі: чи буде право? 

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»