• Посилання скопійовано

Залишилось менше двох місяців, щоб отримати податкову знижку за 2016 рік

Для отримання податкової знижки за результатами 2016 року фізособі необхідно подати про доходи за місцем своєї реєстрації до 31 грудня 2017 року

ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ.

Зокрема, відповідно до ст. 166 ПКУ податкова знижка надається, якщо фізособою протягом звітного року понесені витрати, пов’язані зі сплатою за навчання в вищих та професійно-технічних навчальних закладах, внесками на благодійність, відсотками за іпотечним кредитом, витратами на переобладнання машин під біопаливо, витратами на отримання доступного житла за державними програмами тощо.

Для отримання податкової знижки за результатами 2016 року фізособі необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи за місцем своєї реєстрації до 31 грудня 2017 року.

Якщо платник податку до кінця року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься.

***

Аналітика від Дт-Кт: Податкова знижка: кому, як та коли? 

Читайте також:

Податкова знижка за навчання у 2017 році: як визначити?

Чи має право чоловік скористатися податковою знижкою за навчання дружини 

Податкова знижка при навчанні в інтернатурі: чи буде право? 

Усі новини на тему>>

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»