• Посилання скопійовано

Перехідні виплати доходів у ф. №1ДФ: порядок відображення

Нараховування доходу відбувається у одному кварталі, а виплата - у наступному. Як слід заповнити розділ І та ІІ форми №1ДФ?

Перехідні виплати доходів у ф. №1ДФ: порядок відображення

Загальні правила заповнення розділів І та ІІ ф. №1ДФ

За Порядком №4 сума нарахованого доходу у графі 3а, сума виплаченого доходу у графі 3, сума нарахованого ПДФО у графі 4а та сума перерахованого до бюджету ПДФО у графі 4 відображаються у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками). 

Порядок відображення відомостей у розділі II «Оподаткування процентів, виграшів (призів) у лотерею та військовий збір» податкового розрахунку за ф. №1ДФ визначено п. 3.11 Порядку №4

Зокрема, у рядку «Військовий збір» загальна сума нарахованого доходу, загальна сума виплаченого доходу, загальна сума нарахованого військового збору та загальна сума перерахованого до бюджету військового збору відображаються у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками). Відомості про фізичну особу - платника податку, якій нараховані доходи, з яких утримується військовий збір, не зазначаються. 

На підставі вищенаведеного, податківці зробили висновок: "якщо дохід нараховано в одному місяці, а виплачено в іншому (наприклад, за березень у квітні), то графи 3, 3а та 4, 4а рядків «Військовий збір» та «Оподаткування процентів» розділу II податкового розрахунку за ф. №1ДФ заповнюються аналогічно відповідним графам розділу I такого розрахунку".

А як саме заповнюється розділ І ф. №1ДФ у такому випадку податківці не зазначили.

 

Від редакції

Як саме заповнити ф. №1ДФ при нарахуванні та виплаті доходів у різних кварталах?

1) У кварталі нарахування доходів фізособі графи 3а та 4а заповнюються, а у графах 3 та 4 проставляються нулі;

2) У наступному кварталі будуть заповнюватися графи 3 «Сума виплаченого доходу» та 4 «Сума перерахованого податку», а в графах 3а та 4а вказуються нулі.

Звертаємо увагу! Такий порядок відображення доходів не поширюється на відображення своєчасно виплаченої зарплати у наступному місяці за місяцем її нарахування.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»