• Посилання скопійовано

ПДФО з доходів від оренди землі буде сплачуватися до бюджету за місцезнаходженням ділянки

Такі зміни з 1 січня 2019 року передбачені Законом України від 22.11.2018 р. № 2621-VIII

ПДФО з доходів від оренди землі буде сплачуватися до бюджету за місцезнаходженням ділянки

1 січня 2019 року запрацює Закон України від 22.11.2018 р. № 2621-VIII, яким внесено зміни до Бюджетного кодексу України.

Зокрема, статтю 64 БКУ доповнено новим абзацом такого змісту: "Податок на доходи фізичних осіб, нарахований податковим агентом або фізичною особою, яка отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, з доходів за здавання фізичними особами в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених у натурі (на місцевості), сплачується таким податковим агентом або такою фізичною особою до відповідного бюджету за місцезнаходженням таких об’єктів оренди (суборенди, емфітевзису)".

Отже, з 2019 року ПДФО з доходів від оренди землі буде сплачуватися до бюджету за місцезнаходженням земельної ділянки.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»