• Посилання скопійовано

При поданні форми №1ДФ за IV квартал 2018 року не забудьте про річний перерахунок

Річний перерахунок ПДФО за 2018 рік відображається у звітності при нарахуванні заробітної плати за грудень 2018 року

При поданні форми №1ДФ за IV квартал 2018 року не забудьте про річний перерахунок

ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що проведення перерахунку ПДФО передбачено ст. 169 ПКУ.

Так, роботодавець платника ПДФО зобов’язаний здійснити, у тому числі за місцем застосування податкової соціальної пільги, з урахуванням положень абз. 2 п. 167.1 ПКУ, перерахунок суми  доходів, нарахованих такому платнику ПДФО у вигляді заробітної плати, а також суми наданої ПСП:

  • за наслідками кожного звітного податкового року нарахування заробітної плати за останній місяць звітного року;
  • під час проведення розрахунку за останній місяць застосування ПСП у разі зміни місця її застосування за самостійним рішенням платника ПДФО або у випадках, визначених пп. 169.2.3 ПКУ;
  • під час проведення остаточного розрахунку з платником ПДФО, який припиняє трудові відносини з таким роботодавцем.

Окрім того, роботодавець та/або податковий агент має право здійснювати перерахунок сум нарахованих доходів, утриманого ПДФО за будь який період та у будь-яких випадках для визначення правильності оподаткування незалежно від того, чи має платник податку право на застосування ПСП (пп.169.4.3 ПКУ).

Річний перерахунок ПДФО за 2018 рік відображається у звітності при нарахуванні заробітної плати за грудень 2018 року.

Якщо внаслідок здійсненого перерахунку виникає переплата податку, то на її суму зменшується сума нарахованого податкового зобов’язання платника податку за відповідний місяць, а при недостатності такої суми - зменшується сума податкових зобов’язань наступних податкових періодів до повного повернення суми такої переплати.

У разі непроведення перерахунку сум доходів, нарахованих платнику податку у вигляді заробітної плати, а також суми наданої йому ПСП податкові агенти можуть бути притягнуті до відповідальності.

***

Читайте також: Річний перерахунок ПДФО у 2018 році 

Джерело: ДФС в Автономній Республіці Крим

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»